Koguduse varaait üllatab kaubavalikuga

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kogudus on valmis mõnele koolile spordivarustust jagama
  • Kohalikele meeldib enim keraamika
  • Oodatud on ka vabatahtlikud kaupa sorteerima

Kohalikud teavad, et Järva-Madise koguduse varaaidast saab vajadusel kõike, mida perel kodus vaja võiks minna. Seda vaid taskukohase annetuse eest.

Milline see annetus on, millest kogudusel oma tegevuse rahastamisel abi on, sõltub igaühe rahakotist ja südametunnistusest, täpsustas koguduse diakon Tiit Lastik. Tõeliselt hädasolijatele on nad sotsiaaltöötajate vahendusel andnud asju ka päris tasuta. Nii nagu aitavad kogudust tasuta kõik need vabatahtlikud, kui uus kogus kaupa saabunud on. 

Praeguseks on jälle riideaidast varaaidaks kasvanud hoone üks pool sõna otseses mõttes maast laeni kaste täis, sest Põhja-Soomest saabus suur haagisega veokitäis kaupa. "See ootab sorteerimist, kuigi ma juba enam-vähem tean, mis seal on," märkis Lastik.

Kõrvalruumis olev kaubavalik konkureerib iga korraliku taaskasutuskeskusega: on turvatoole ja -hälle, jalatseid, rõivaid, CD ja DVD plaate, kodutehnikat, keraamikat, nõusid, mänguasju, muusikariistu. "See on Soome kirbukatelt üle jäänud kaup", teadis Lastik öelda.

Spordivahendeid nagu suuski, uiske ja suusasaapaid on praegu nõnda palju, et sellest jätkuks tervele koolile. "Oleme mõnele koolile valmis need ära andma, et lapsed saaksid kasutada, " kinnitas Lastik.

Et ruumi napib, tasub varuda aega, et sobivad asjad leida. Veel parem - tulla appi vabatahtlikuks asju sorteerima ning selle käigus leida endale vajalikud esemed. "Kohalike seas on väga populaarne just kodukeraamika," lausus ta savist pitsataldrikuid kastist lahti pakkides.

Koguduse varaait on avatud iga päev, lähemat teavet jagab diakon Tiit Lastik telefonil 5596 6140. Kui ilmad soojemaks lähevad, korraldab kogudus nn vabaõhuväljapaneku, kus samuti on kogu kaup annetuse eest saadaval. "Ootame ka kaugemalt tulijaid," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles