Türi spordielu juhivad uued inimesed

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on loo juures illustratiivne
Foto on loo juures illustratiivne Foto: Erakogu

Üldkogu pea ühehäälse heakskiiduga valiti ametisse nii uus juhatuse esimees kui ka tema pakutud meeskond.

Eelmisel nädalal kogunes 19liikmeline Türi spordiklubide liidu (SKL) üldkogu korralisele koosolekule, kus päevakorras olid ka uue juhatuse esimehe ja juhatuse liikmete valmimised.

Üle kümne aasta järjest Türi SKL juhatus esimehe ametit pidanud Mati Sadam sõnas, et seekordsel üldkogul tegi juhatus ettepaneku valida tema asemel uuels esimeheks Paul Poopuu. „Olen tahtnud tagasi tõmmata, ikkagi eakas inimene juba ju. Olen võtnud ka viimase põlvkonna poisse-tüdrukuid treenida maadlustreenerina, mis on mulle kõige südamelähedasem tegevus. Nii üritan end nii vähe kui võimalik killustada ja pühendada põhialale,” selgitas ta vabatahtliku taandumise otsust. „Tean ka, et Türile ehitatav uus spordihoone vajab juhatuse esimehelt tugevat administratiivset tegutsemist ning seda pikemaajalisemalt ja tulevikku vaatavalt. Samuti on vaja kaasata spordiellu Käru ja Väätsa piirkond,” lisas ta.

„Tean ka, et Türile ehitatav uus spordihoone vajab juhatuse esimehelt tugevat administratiivset tegutsemist ning seda pikemaajalisemalt ja tulevikku vaatavalt."

Kui Poopuu sai üldkogult jaatava otsuse, esitas ta üldkogule ka oma meeskonna soovi, kuhu enam ei kuulunud seni tegevjuhina töötanud Tanel Viljat ja Urmas Kupp. Nende asemel olid Türi vibukooli juht Maarika Jäätma ja Türi vald. Juhatuse liikmetena jätkavad Mati Sadam, Tauri Must, Villi Vantsi ja Kristjan Männa. Paul Poopuu pakutav meeskond sai üldkogult pea ühehäälse nõusoleku.

Tegevjuhina jätkab Tanel Viljat jätkab kuni 31. märtsini, edaspidi on tegevjuhi ülesanded taas ühildatud juhatuse esimehe ülesannetega nii nagu aastaid varemgi. „Paul on tugev juht, kel on mitmeid värskeid mõtteid. Ta on juhtinud Järvamaa spordiliitu ja olnud Eesti orienteerumisliidu peasekretär. Loodame temalt kui kogemustega spordijuhilt väga palju,” lausus Sadam.

Aasta tagasi valis Türi spordiklubide liidu üldkogu seitsmeliikmelise juhtkonna ametisse üheks aastaks, tänavu kolmeks.

Üldkogu koosolekul kinnitati ka tegevus ja majandusaasta arunne ning võeti vastu 2018 aasta eelarve. Samuti kinnitati põhikirja muudatusena üheks juhatuse liikmeks Türi vald. See oli Sadama sõnutsi Türi valla kui rahastaja soov, saada nii raha kasutusel jooksvalt silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles