Noored näitlejad panevad end Kuressaares proovile

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Concordia näitetrupi noored Kevade tervitamise sündmusel Türi kesklinna pargis
Concordia näitetrupi noored Kevade tervitamise sündmusel Türi kesklinna pargis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedest pühapäevani Kuressaares toimuvatel Saaremaa miniteatripäevadel astub lavale ka Türi ühisgümnaasiumi näitetrupp Concordia.

Saaremaa miniteatripäevad on pika traditsiooniga, tänavu leiavad need aset juba 27. korda ning seekordseks motoks on EESTI ehk Erinevaid Emotsioone Saaremaa Teatripäevadelt Igaühele.

Festivalil osaleb 19 truppi üle Eesti, teatripäevade korraldaja Rita Ilves ütles ajalehele Saarte Hääl, et moto EESTI esitamisele tulevaid tükke sisuliselt ei puuduta, truppidele on mängukava valiku osas antud vabad käed.

Küll aga lähtuvad motost festivali avamisel näidatav multifilm Teatrimehikesest, ava- ja lõputseremoonia, žürii vanne, juhendajate ja žürii kingitused ning festivali ajalehes ilmuvad lood.

Lisaks on teatrifestivali võõrustavas Saaremaa ühisgümnaasiumi ruumides avatud näitusel väljas suur hulk pilte professionaalsetest näitlejatest, kes on kunagi miniteatripäevadel osalenud.

Festival avatakse reedel kell 13.15, esimene trupp astub lavale kell 14.20 ja võistluspäev kestab kuni 19.40-ni. Õhtu sisustavad SÜG-i kabaree ja tants.

Laupäeval algavad etendused kell 9.45, kell 15.15 näeb Concordia näitetrupi etendust "Paumid v Hazelnutsid", mille autor ja lavastaja on Klaudia Tiitsmaa.

Saaremaa 27. miniteatripäevadele tõmmatakse joon alla pühapäeval kell 14.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles