Paides alustab muusikateraapiat pakkuv tugigrupp

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kultuurikeskuse uus klaver
Paide kultuurikeskuse uus klaver Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paides alustab aprillis tegevust erivajadusega laste vanemate tugigrupp, mis sisaldab endas muusikateraapia seansse.

Erivajadusega laste vanemate tugigrupp on tervikprogramm, mis kestab aprillist novembrini ja sisaldab järgmisi tegevusi igale osalejale:

  • 12 muusikateraapia grupiseanssi, 1 seansi kestus kuni 120 minutit
  • 2 individuaalset muusikateraapia seanssi, 1 seansi kestus kuni 90 minutit
  • 1 eel- ja 1 järelkonsultatsioon igale osalejale, eelkonsultatsioon kuni 15 minutit, järelkonsultatsioon kuni 45 minutit.
  • 3 juhendamata grupikohtumist, kestus kuni 90 minutit.

Grupi tegevusi viib läbi muusikaterapeut Alice Pehk.

Erivajadusega lapse erilisus mõjutab kogu peret. Lapsevanemad peavad tahes-tahtmata igapäevaselt palju endast andma, saades vastu vaid vähese. Nad on sunnitud sageli loobuma paljust tavainimese jaoks enesestmõistetavast oma elus: vabast ajast, sh ajast enda jaoks, kvaliteetsest unest, suhtlemisest sõpradega, oma unistustest ja valikuvabadusest, karjäärist jpm.

Muusikateraapia tugigrupis saab lapsevanem pühenduda iseendale, tugevdada oma „mina“, suurendada eneseteadlikkust, parandada meeleolu, vähendada ärevust, lubada endale lõõgastumist ja „ei-pea-olekut“, taasavastada ja tugevdada enda sisemisi ressursse, ammutada uut energiat, jagada kogemusi ja probleeme sarnaste inimestega.

Pehk kinnitas, et tegevused on jõukohased kõikidele ning osalemiseks ei ole tarvilik muusikaline ettevalmistus.

Grupiseansid toimuvad reedeti kl 17.30-19.30 Paide muusika- ja teatrimajas (Pärnu tn 18, Paide): 27.04., 11.05., 1.06., 8.06., 31.08., 7.09., 14.09., 5.10., 12.10., 26.10., 2.11., 16.11.

Osalejatel on kohustus osaleda programmis täies mahus. Kõikide osalejatega sõlmitakse vastav leping.

Enne ja pärast grupiteraapia tsüklit viiakse osalejatega läbi individuaalsed konsultatsioonid, konsultatsioonide ning samuti individuaalsete muusikateraapia seansside aeg lepitakse iga osalejaga eraldi kokku.

Grupis saab osaleda maksimaalselt 8 inimest ning osaluspanus on seitse eurot tegevuse kohta. Seega on grupis osalemise kogumaksumus 112 eurot (16 tegevust aprillist novembrini). Tasumine on võimalik nii ühes kui mitmes osas, tasumine toimub arve alusel. Tegemist on oluliselt soodsama hinnaga kui tavapärased teraapia seansid, kuna tugigrupi tegevust toetab hasartmängumaksu nõukogu.

Koha grupis garanteerib tagastamatu ettemaks 35 eurot.

Registreerumine kuni 10. aprillini k.a. või kuni kohtade täitumiseni SIIN

Lähemat teavet saab siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles