Türi vald tunnustas t-särkide projekti eriauhinnaga

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Disainimajakas/Facebook

Eelmisel nädalal Türi ühisgümnaasiumis toimunud aasta keeleteo tunnustusüritusel andis Türi vald omalt poolt eripreemia Kuressaare ametikooli ja Tartu kunstikooli ühisprojektile “Seitsme tundesõnaga T-särgid”.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann põhjendas, et just sellised projektid soodustavad eesti keele kasutamist ja selle staatuse püsimist.

“Kui me näeme, et väga palju ka inglisekeelseid laene, inglisekeelseid T-särke, sõnumeid on meie ümber, siis just nimelt see tegu võiks olla eeskujuks ja järgimiseks paljudele meie hulgast, nii noortele kui miks mitte ka vanematele. Kasutame oma keele maitset, värve ja tundeid!,” ütles ta t-särgi projekti tunnustuseks.

“Oleme saanud tundesõnadega T-särkidele palju positiivset tagasisidet ja loodame sama, mis Türi vallavanem ütles – kanname rohkem vaimukat eesti keelt ja meelt,” sõnas projekti idee autor Merit Karise, kes ise Türile auhinda vastu võtma minna ei saanud sest andis samal ajal tunde Tartu kunstikoolis. Ajalehele Saarte Hääl avaldas Karise, et tegijad on Türi vallale auhinna eest väga tänulikud.

T-särkide projekt oli ka aasta keeleteo 23 nominendi hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles