Paides lõõritasid laululinnud

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Lauluhälli noorima vanuserühma etteastest.
Hetk Lauluhälli noorima vanuserühma etteastest. Foto: Ants Leppoja

Paide muusika- ja teatrimajas oli eile tunda kevadist elevust. Seda tõid sinna laste kõlavad hääled ja kaunis laulud, sest Paide linna parimad olid kogunenud lauluvõistlusele "Lauluhäll 2018".

Ürituse üheks eestvedajaks olnud Paide muusika- ja teatrimaja kunstiline juht Tiia Tamm märkis, et ülelinnalisel laulupäeval, mis tõesti juba palju aastaid Lauluhälli nime kannab, polnud kõik päris samamoodi kui seni. "Esimest korda olid Lauluhällis lõõritamas parimad laululapsed ka Roosna-Allikult, Vodjalt, Viisust ja Tarbjalt. Muidugi olid esindatud ka kõik Paide linna koolid ja lasteaiad," selgitas ta.

Tamm ütles, et lauljad jagunesid viide vanuserühma, keda hindas kolmeliikmeline žürii. Hindajateks olid seekord Jõgevamaa gümnaasiumi muusikaõpetaja, koorijuht ja Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevade korraldaja Maret Oja, tunnustatud muusik, kes mängib klarnetit, saksofoni, lõõtsa, klaverit, trumme, kontrabassi ja palju teisi pille ning Paide muusikakooli õpetaja Arvo Stoltsen ning Paide menuka noormeeste kvarteti Unistajad kunagine liige, Lauluhällide kiidetud saateinstrumentalina ja ansambli Folmeister bassimees Timo Mäeots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles