Huvi põhumajade vastu püsib suurena

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Aluste maja ühe toa kollast seina katab savikrohv ja naturaalne kohupiimavärv. Toa ja seinte temperatuuri- ja niiskustasemest annavad aimu erinevad mõõdikud.
Sven Aluste maja ühe toa kollast seina katab savikrohv ja naturaalne kohupiimavärv. Toa ja seinte temperatuuri- ja niiskustasemest annavad aimu erinevad mõõdikud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaal Koordi külas Hobukooli pargis märtsis välja kuulutatud põhuehituse kursus osutus sedavõrd populaarseks, et koolitaja kuulutas välja aprillikuusse teisegi koolituse.

Koolituse korraldaja Sven Aluste täpsustas, et kuna ootenimekirja jäänud huvilistest on juba pool gruppi täis, tuleb huvilistel tegutseda kiiresti.

Praktilise koolituse käigus saab teadmisi põhumaja karkassi kavandamisest ja ehitamisest, põhupaki kokkusurumise tehnikatest, kommunikatsioonide paigaldamisest põhuseina ning maja viimistlemisest.

Sven Aluste hakkas põhuehituse vastu huvi tundma rohkem kui 10 aastat tagasi ja on end koolitanud põhuehitajana alates 2005 aastast erinevates riikides - Saksamaal, Belgias, Leedus, Šotimaal ja Itaalias. Oma perele kerkisid majad Järvamaale 2008 ja 2012, ning nõu ja jõuga on ta abiks olnud kümnekonnale ehitajale.

Vaata lähemat koolituse infot siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles