Lumevaip kosus kolme sentimeetri võrra

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Oodatav lumekihi paksus on 8-12 cm
  • Neljapäeval tõuseb õhutemperatuur 9..15°C-ni

Öösel Läti poolt Eesti kohale jõudnud pilvemass tõi kaasa lörtsi- ja lumesaju ning tänu sellele kattus ka Järvamaa korraliku lumevaibaga.

Ilmateenistuse kodulehel ära toodud andmete järgi mõõdeti 2. aprilli hommikuks Türil lumekatte paksuseks 10 sentimeetrit, 24 tundi varem oli kevadpealinnas lund maas seitsme sentimeetri jagu.

Ilmateenistus on 2. aprilli kohta oma kodulehel ära toonud ka hoiatuse: mitmel pool sajab lund ja lörtsi, sadu on ennelõunal mitmel pool tugev ja on jäiteoht. Lumesaju tõenäosus on suurem Põhja-, Lääne- ja Kesk-Eestis, kohati tuiskab. Oodatav lumekihi paksus on 8-12 cm. Kirde- ja põhjatuule puhangud ulatuvad rannikualadel kuni 17 m/s.

Teisipäeval on Ida-Eestis on pilves, Lääne-Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund, hommikuks sadu lakkab. Puhub lääne- ja loodetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 14-17 m/s. Õhutemperatuur on 0..-4°C.

Seevastu kolmapäevaks lubatakse vähese ja vahelduva pilvisusega ilma ning õhutemperatuur tõuseb 2..7, Kagu-Eestis kuni 9°C-ni. Neljapäeval aga puhub lõunakaare tuul 4-10 m/s, õhutemperatuur tõuseb 9..15, rannikul paiguti 5°C-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles