Vaata, kes olid edukad aineolümpiaadidel

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Märtsis toimus neli maakondlikku olümpiaadi: inglise keele, õpioskuste, majandus- ja matemaatikaolümpiaad.

Olümpiaadide näol on tegemist kooliõpilastele mõeldud ainevõistlustega, mis annavad hea võimaluse mõne valdkonna vastu sügavamat huvi tundvatel õpilastel oma teadmised ja taibukus proovile panna, vahendab Järvamaa omavalitsuste liit oma kodulehel.

8. kl inglise keele olümpiaadil osales 26 õpilast. Olümpiaadi võitis Mia-Maria Männi Türi põhikoolist, kes saavutas 116 punkti 121st, II koha sai Karl Ander Sinijärv 112 punktiga ja III koha Cardo Piisner 111 punktiga, mõlemad Paide ühisgümnaasiumist.

5. kl õpioskuste olümpiaadil osales neljaliikmelistes võistkondades kokku 48 õpilast . Olümpiaadi võitis Laupa põhikooli võistkond, kes saavutas 37,25 punkti 50st, II koha sai Järva-Jaani gümnaasiumi võistkond 35,5 punktiga ning III-IV kohta jäid 34 punktiga jagama Paide gümnaasiumi ja Türi põhikooli III võistkond.

Gümnaasiumiastme majandusolümpiaadil osales 8 õpilast. Olümpiaadi võitis Germo Aabla Paide gümnaasiumist, kes saavutas 69 punkti 100st. II koha sai Georg-Martin Siemann 68,5 ja III koha Anete Salujärv 59,5 punktiga, mõlemad Türi ühisgümnaasiumist.

Majandusolümpiaadi vabariiklikku lõppvooru kutsuti Germo Aabla, kus ta saavutas 38. koha.

4.-6. kl matemaatikaolümpiaadil osales 90 õpilast. 4. klasside arvestuses võitis Johanna Randmäe Koigi koolist 32 punktiga, II koha sai Steven Isak Tambla Paide gümnaasiumist 26 ning III-IV koha 22 punktiga Matis Rannaveer Järva-Jaani gümnaasiumist ja Karola Lee Aasavelt Türi põhikoolist. 5. klasside arvestuses võitis Laura-Lisanna Nurmsalu Paide gümnaasiumist 31 punktiga, II koha sai Maarja Liis Rüütel Paide gümnaasiumist 27 punktiga ja III koha Hubert Luste Türi põhikoolist 26 punktiga. 6. klasside arvestuses võitis Miia Soosalu Roosna-Alliku põhikoolist 40 punktiga, II koha sai Arni Mänd Koeru keskkoolist 29 punktiga ja III koha Grete Roos Albu põhikoolist 26 punktiga.

16.- 17. märtsil toimus Eesti muusika- ja teatriakadeemias IX üleriigiline muusikaolümpiaad põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele ning ka seal saavutasid Järvamaa õpilased tublisid tulemusi.

Maakonda esindasid üleriigilises voorus Mia-Maria Männi (Türi põhikool, juhendaja Tiiu Schüts), Elsa-Pauliine Palu (Paide ühisgümnaasium, juhendaja Anne Rikberg), Martin Tampuu (Türi ühisgümnaasium, juhendaja Ulvi Tamm).

Mia-Maria Männi pälvis hõbediplomi, lisaks eripreemia parima kirjaliku töö eest. Elsa-Pauliine Palu sai pronksdiplomi. Martin Tampuu pälvis hõbediplomi ja eripreemia parima essee eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles