Jääolud ähvardavad kanuumaratoni toimumise edasi lükata

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu
  • Lõplik otsus maratoni alguse kohta võetakse vastu järgmise nädala algul

14. aprilliks välja kuulutatud Türi-Tori kanuumaratoni korraldajad on teada andnud võimalusest, et esmaselt välja kuulutatud stardipäev tuleb koguni kahe nädala võrra edasi lükata.

Ning kuigi korraldajad rõhutavad edastatud teates, et tegemist on eelinformatsiooniga võimalike muutuste kohta ning ei tähenda võistluse edasilükkamist, tuleb arvesse võtta kõiki variante.

Kui tavaliselt on olnud kevadine suurvesi ja jõgede jääst vabanemine märtsi viimasel või aprilli esimesel nädalal, siis tänavune kevadsoe on tulnud suure hilinemisega.

Seetõttu on tekkinud oht, et 14. aprillil ei ole Pärnu jõgi veel jäävaba või ei ole jõgi Türi-Tori kiirlaskumise võistlejaile jääolude poolest piisavalt ohutu ning sellest tingituna on korraldajad sunnitud maratoni toimumise kahe nädala võrra edasi lükkama.

Lõplik otsus maratoni alguse kohta võetakse aga vastu pärast jääolude info ja ilmaprognooside saamist järgmise nädala algul, kuid mitte hiljem, kui 11. aprilli keskpäeval. Samal päeval lubavad korraldajad edastada kanuumaratonile registreerunutele koheselt ka teate maratoni toimumise kohta kas 14. aprillil või selle edasilükkamisest 28ndale aprillile.

Lisateavet võistluse, võistlustingimuste ja osalejate kohta saab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles