Hobipruulijad jooksevad tormi miniõlletehase võidule

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Setu koduõlu.
Pildil on Setu koduõlu. Foto: Risto Kukk

Esimesele kodupruulijate võistlusele jõudis end juba enne õllede hindamise reglemendi valmimist kirja panna ligi 20 õllepruulijat Eesti eri paigust. Hobipruulijatel on  aega võistlustöid esitada 20. juunini.

 

Eesti väikepruulijate liidu välja kuulutatud konkursi eestvedajal ja õllesommeljeel Juks Ojapervel on hea meel, et üleskutse osaleda esimeses kodumaiste käsitööõllede mõõduvõtus on koduste “pruulinurkade” tegijate seas huvi äratanud. Praegu on Ojapervel olemas nii ülevaade esimestest huvilistest kui ka koostatud võistluse täpne reglement.

“Ainuüksi esimese kuu jooksul pärast käsitööõlle pruulimisvõistluse väljakuulutamist on meieni jõudnud ligi 20 kodupruulija soov võistlusest osa võtta ja oma põnevad maitsed teiste kõrval proovile panna,” lausus Ojaperv.

Valmis on ka võistluse ametlik reglement, mida hobipruulijad saavad aluseks võtta, kui juuni lõpus õlled võistlustulle läkitavad. “Kõige olulisem on meeles pidada, et tegemist pole kogenud tootjate, vaid tavaliste koduste hobipruulijatega. Nii on võistlusele oodatud iga huviline, kel on meile saata 20. juuniks kuus pudelit enda valmistatud käsitööõlut. Lisaks aule ja kuulsusele jagame parimatele praktilisi auhindu, mis koduse pruulimiskoja veelgi tõsiseltvõetavamaks aitavad muuta,” selgitas Ojaperv.

Võistluse peaauhind on uhke BulletBrew miniõlletehas koduseks õlleteoks. Parimad pruulmeistrid kuulutab žürii välja 6.ja 7. juulil Eesti väikepruulijate festivalil.

Eesti väikepruulijate liidu välja kuulutatud konkursi eestvedajal ja õllesommeljeel Juks Ojapervel on hea meel, et üleskutse esimest korda läbiviidavale kodumaiste käsitööõllede mõõduvõtule on koduste “pruulinurkade” tegijate seas huvi äratanud.

Käsitööõlle pruulimisvõistlusel osalemiseks tuleb valida, kas kergete (alkoholisisaldus kuni 7%) või raskete (alkoholisisaldus vähemalt 7%) võistlusklassis ning anda sellest teada kuni 20. juunini aadressil info@evpl.ee. Hiljemalt samaks kuupäevaks peab jõudma korraldajateni kuus pudelit õlut. Võistlustööde hindamine käiub pimesi ja seda teevad oma ala spetsialistid. Nädala jooksul enne lõppvõistlust on eelvoorud, kus selgub mõlema klassi kuni 15 parimat õlut, mis jõuavad lõppvõistlusele. Lisaks ametlikele hindajatele saab lõppvõistlusel oma lemmiku valida  rahvažürii. Parimaid premeeritakse auhindadega, mille on pannud välja näiteks Pruulmeistrid, Eesti baarmenide assotsiatsioon ja restoran Platz.

Rohkem teavet käsitööõlle pruulimisvõistluse reeglite kohta leiab väikepruulijate liidu kodulehelt www.evpl.ee ja Facebooki fännilehelt.

Eesti väikepruulijate liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ning arendada Eesti õlle-, veini- ja siidripruulimise kultuuri ja traditsioone ning arendada Eesti alkoholikultuuri kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise kaudu. Liitu kuulub  enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa viit miljonit liitrit aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles