Sepp purjetab Paides autoga lavale

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti rahva muuseum/Facebook

Eeloleval laupäeval leiab Paide kultuurikesuses aset järjekordne kohtumine kontsertsarajast "Kohtumised laval", sel korral saabub Paide publikuga kohtuma fantaasiamuusik Silver Sepp, kaasas naelapillid, kanalisatsioonitorud, jalgratta rattad ning muud aborigeensed algheli-pillid.

Põnevad pillid pole aga ainus asi, millega muusik järvalasi üllatab, sest pärast läbirääkimisi muusika- ja teatrimaja rahavaga on nüüdseks selgunud, et lavale tuuakse ka vana Ford kastiauto, mida troonib uhke, mitme meetri kõrgune puri.

Tegemist on vana kastiautoga, mida muusik ise nimetab maismaapurjekaks ja mida nii mitmeski Eeestimaa paigas sai näha eelmisel suvel, mil toimus Silver Sepa ja tema kaasa, Kristina Ehini ühine kontserttuur «Rohtumised-kohtumised».

«Putitan üles oma vana helesinise kastiauto, millele monteerin seitsmemeetrise purje ja helisüsteemid ning mille kasti mahuvad ära kõik minu pillid, laulud, improvisatsioonid ja muidugi uued plaadid. Sellest masinast saab maismaal sõitev purjekas ja see on otsekui loodud rohtunud kohtumispaikades kontsertide andmiseks,» kirjeldas Sepp ise eelmise suve hakul.

Võib-olla toob ta kontserdil päevavalgele ka mõne teepealt leitud uus-konseptsionaalse tinina või kumina, mida hetkel veel olemas ei ole. Laval segunevad fantaasiapillid Sepa autorilaulude ja improvisatsioonidega, mida täiendavad ambientsed kajakakarjed juhul kui mööda lendama.

"Kohtumised laval" toimub laupäeval 7.aprillil algusega kell 19 Paide muusika- ja teatrimajas. Õhtut ja esinejaga vestlust juhib muusik ja festivalikorraldaja Kaido Kirikmäe. Publikule pakutakse teistmoodi kontsertelamust ning laudadelt ei puudu maitsvad küpsised ja tee. «Eraldi tõstuk lausa tellitakse, et auto lavale jõuaks, sellist sõud pole seal kindlasti enne nähtud,» sõnas Kirikmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles