Järvamaa osa juubelimatkade sarjas jääb ülimalt tagasihoidlikuks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siit tuleb varahommikune rabamatk.
Siit tuleb varahommikune rabamatk. Foto: Bianca Mikovitš

Laupäeval, 7. aprillil saab alguse EV100 juubelimatkade sari, mis kutsub Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul matkama erinevatesse paikadesse üle Eesti. Praegu on avatud registreerimine juba rohkem kui sajale EV100 juubelimatkale.

 

Järvamaa osa juubelimatkade sarjas jääb ülimalt tagasihoidlikuks. Hetkel on kirjas vaid sügisene räätsamatk Kodru rabas. See saab alguse 30. septembril kl 11. Lisainfo!

„Juubeliaastal ootame inimesi matkates Eesti loodust avastama,“ ütles Eesti Matkaliidu president Ingrid Kuligina. „EV100 juubelimatkad pakuvad igal kuul vähemalt kahest erinevast matkaliigist retke ning valida saab alates süsta- ja jetimatkadest Eesti saartele kuni seenematkani Kõrvemaal,“ lisas Kuligina.

Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe sõnul on huvi EV100 juubelimatkade vastu juba väga suur. „EV100 juubelimatkade sari avatakse ametlikult 7. aprillil toimuval Matkamessil, kuid matkasõbrad on juba praegu oodatud registreeruma enam kui sajale avalikustatud EV100 juubelimatkale,“ sõnas Soe.

EV100 juubelimatkade sari kuulutatakse avatuks 7. aprillil kell 12 Tallinna Lauluväljakul toimuval Matkamessil.

Alates aprillist toimuvad juubeliaasta jooksul matkad vooluveekogudel, looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Samuti kutsub augustis oma matkaradadele Riigimetsa Majandamise Keskus.

EV100 juubelimatkade sarja korraldavad Eesti Matkaliit, Riigikantselei EV100 korraldustoimkond ja Riigimetsa Majandamise Keskus.

Registreerimine ja lisainfo EV100 juubelimatkade kohta siit!

2018. aastal tähistab Eesti Vabariik 100. sünnipäeva. Vaata ka siia!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles