Sügisest korraldatakse ümber 15 kooli töö

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja
  • Hulk gümnaasiume muudetakse põhikooliks
  • Mitu põhikooli korraldatakse ümber lasteaed-põhikooliks

Tänavu septembris korraldatakse ümber 15 Eesti kooli töö, kui koolipidaja otsusel lõpetab tegevuse üks haridusasutus, alustab kolm uut riigigümnaasiumi ning hulk gümnaasiume jätkab põhikoolina.

1. septembril alustavad riigigümnaasiumina tööd Viimsi, Rapla ja Paide gümnaasium, selgub haridus- ja teadusministeeriumi (HTM)  andmetest.

Hulk gümnaasiume muudetakse põhikoolideks, muudatused puudutavad ka Paide koole: Paide gümnaasium muudetakse gümnaasiumist põhikooliks ning uus kool jätkab Paide Hammerbecki põhikoolina. Samuti muudetakse Paide ühisgümnaasium põhikooliks ning see jätkab Paide Hillar Hanssoo põhikoolina.

Lisaks korraldatakse põhikoole ümber lasteaed-põhikooliks. Nii näiteks liidetakse Ambla lasteaed-põhikool lasteaiaga ning see jätkab tegevust Ambla-Aravete koolina.

Viis kuud enne järgmise kooliaasta algust ehk 1. aprilliks pidid koolipidajad seaduse järgi teatama HTMile oma ümberkorralduste kava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles