Konkurentsiamet võttis Väätsa Prügila müügi lubamiseks lisaaega

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Konkurentsiamet võttis lisaaega otsustamaks, kas anda luba kohalikele omavalitsustele kuuluva Väätsa prügila müügiks jäätmekäitlusettevõte AS Ragn-Sells tütarfirmale OÜ R-S Valdus.

Konkurentsiamet võttis lisaaega, et kontrollida, kas koondumine võiks oluliselt kahjustada konkurentsi kaubaturul, eelkõige turgu valitseva seisundi tekkimise või tugevnemise kaudu.

Ragn-Sellsi tütarfirma OÜ R-S Valdus teatas märtsi alguses plaanist osta Järva vallalt, Paide linnalt ja Türi vallalt Väätsa prügila. Ostu järel kuuluks Ragn-Sellsile üle 15protsendine turuosa jäätmejaamade halduses ning pakendijäätmete kogumises ja veos.

OÜ R-S Valdus on loodud 2016. aastal, et hallata Ragn Sells ASi investeeringuid ja arendusi jäätmekäitlusvaldkonnas. OÜ R-S Valdus emaettevõtjas on Ragn-Sells AS, mis omakorda kuulub Ragn-Sellsföretagen AB kontserni.

Paide linnavolikogu esimehe Aivar Tubli ütles märtsi lõpus Järva Teatajale, et tema hinnangul tuleks Väätsa prügila müüa avalikul enampakkumisel.

Ragn-Sells AS peamised tegevused on jäätmete kogumine, töötlemine ja taaskasutusse suunamine. Jäätmeliikidest käitleb firma püsi-, tava- ja ohtlikke jäätmeid. AS Väätsa Prügila tegeleb jäätmekäitluskeskuse halduse, jäätmete vastuvõtu, taaskasutuse, käitlemise, ladestamise ja transporditeenuse osutamisega. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles