Paide linn soovib Väätsa prügila varade müügi peatada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila juhataja Aivar Lõhmus
Väätsa prügila juhataja Aivar Lõhmus Foto: Andrus Eesmaa

Paide linnavalitsus ja linnavolikogu fraktsioonide esindajad võtsid täna vastu otsuse teha ettepanek kokku kutsuda AS Väätsa Prügila erakorraline üldkoosolek. Eesmärk on praegune ettevõtte varade müügiprotsess peatada.

„Tänase seisu järgi plaanib ettevõtte juhatus nõukogu loal Väätsa Prügila varad maha müüa ning selleks avalikku enampakkumist korraldamata. See on lubamatu ning aktsionäride vastu ebaaus,“ lausus Siret Pihelgas, Paide abilinnapea linnapea ülesannetes.
Pihelgase sõnul pole aktsionäridele selge, mis hinnaga varasid müüa plaanitakse, kas bilansis oleva vara tegelik väärtus on müügihinnast kõrgem või madalam ning kas on arvestatud ettevõtte tootlikkusega.
„Oleme päri Väätsa Prügila müügiga, ent see peab toimuma meid, aktsionäre kaasates ja läbi avaliku pakkumise,“ nentis Pihelgas. „Me ei mõista ettevõtte juhatuse ja nõukogu otsust käituda vastupidiselt.“
„Paide linn on üks kolmest Väätsa Prügila aktsionärist ning me ei luba ettevõtte varade müümist meie selja taga. Leiame, et varade võõrandamise asemel tuleb müüa aktsiad, et sellest protsessist saaksid osa võtta ka omavalitsuste esindusorganid – volikogud,“ leiab Paide linnavolikogu esimees Aivar Tubli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles