Saarlastele tehti Paides tuul alla

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide Linnameeskond teenis Premium liigas hooaja esimese võidu, alistades laupäeval kodupubliku ees peetud kohtumises FC Kuresaare 3:1. Väravad lõid teisel poolajal Magnar Vainumäe, Samson Iyede ja Sander Sinilaid.

Linnameeskond kirjutab oma Facebooki lehel, et kuuest eelmisest voorust vaid kaks viigipunkti teeninud Paide läks mängule vastu selg vastu seina, sest senine hooaja algus oli olnud täielik põrumine. Külalistel oli tabelis olemas võit Viljandi üle, kuid kolme eelmise mänguga oli endale lastud lüüa koguni 16 väravat.

Paidel jäid mängust kõrvale punase kaardi tõttu mängukeeldu kandnud Sören Kaldma ja Boliguibya Ouattara ja nii sai Martin Kase kõrval oma Premium liiga debüüdi kirja 16aastane keskkaitsja Kristjan Pelt. Mängust jäi eemale ka haigestunud väravavaht Andrea Liotti.

Avaminutitest saadik oli selge, et Paide on vastasest üle, kuid palli väravasse saamine ei osutunud sugugi kergeks kunstiks. Kuigi võimalusi oli ohtrasti, ei suutnud me vastaste võrku esimese 45 minutil rohkem sahistada, kui Tarmo Neemelo poolt löödud tabamus, mis osutus aga suluseisuks.

Teisel poolajal tuli vabanemine lõpuks 58. minutil, mil Iyede hea söödu virutas võrku Vainumäe. 64. minutil oli Vainumäel hea šanss oma saldot kasvatada, kuid vastest väravavaht Paplavskis suutis penalti tõrjuda. Ja veelgi hullem, vastased tormasid olukorrare järgnenud nurgalöögi järel kontrasse ja Sander Laht lõi 1:1.

Publik sai aga peagi uuesti rõõmustada, kui vastaste jaoks tõeliseks murelapseks kujunenud Iyede saatis paar minutit hiljem palli Edgar Turi eeltöö järel väravasse. 2:1! Üheväravaline vahe ei olnud veel piisav ja Sander Sinilaidi hooaja teine tabamus 81. minutil võttis pinged lõplikult maha. Lõpu eel oli veel ridamisi võimalusi, aga seekord siis 3:1 ja mis peamine – esimene võit on tõsiasi. Paide tõusis nüüd 5 punkti peale ja sõidab juba eeloleval reedel 13. aprillil külla Tallinna Kalevile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles