Riik müüb elektriautode laadimisvõrgustiku maha

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnatingimustes õigustas elektriauto end ka talvel, kinnitab Paide sotsiaaltöökeskuse juhataja Heiki Rosin.  Koduhooldustöötaja Ester Kivinurm on samuti uue auto omaks võtnud.
Linnatingimustes õigustas elektriauto end ka talvel, kinnitab Paide sotsiaaltöökeskuse juhataja Heiki Rosin. Koduhooldustöötaja Ester Kivinurm on samuti uue auto omaks võtnud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Kiirlaadiistaristu omandamise vastu on huvi tundnud ka riigiettevõte Elektrilevi
  • Kiirlaadijaid endid on Eestis praegu 167

Postimees kirjutab, et Eesti elektromobiilsuse programmi ELMO raames loodud elektriautode kiirlaadimisvõrgustik saab sügiseks uue omaniku.

«Elektrisõidukite kiirlaadimistaristu enampakkumise dokumendid valmivad nädala-paari jooksul, pärast mida tuleb kooskõlastusring. Eesmärk on mais kuulutada välja enampakkumine ja jõuda uue omanikuga lepingusse sügisel,» ütles Postimehele majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda.

ELMO programmi raames loodud kiirlaadimistaristu hankeleping sai tegelikult läbi juba eelmise aasta lõpus, kuid uue hanke väljakuulutamine on veninud.

See kiirlaadimistaristu on algusest peale kuulunud riigile ning kogu programmi eest on vastutav majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Võrgu haldamist on seni korraldanud sihtasutus KredEx ning laadijaid opereerib ja haldab hankelepingu alusel ABB. Kiirlaadiistaristu omandamise vastu on huvi tundnud ka riigiettevõte Elektrilevi.

Kiirlaadijaid endid on Eestis praegu 167, neist 102 paiknevad linnades ja 65 maanteede ääres.

ELMO kodulehel toodud kaardi järgi on Järvamaal on kiirlaadijad Paides (muusika-ja teatrimaja juures), Märjandis (Circle K tanklas), Seidla tuuliku juures, Järva-Jaani keskväljakul ja Türil (kultuurikeskuse parklas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles