Õiguskantsler: Paide arestimajas napib päevavalgust ja ajalehti

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arvet Mägi
  • Kambrites napib päevavalgust

Õiguskantsleri hinnangul ei ole Paide politseijaoskonna arestimaja kambrites piisavalt päevavalgust, samuti puudub kinnipeetavatel võimalus lugeda üleriigilisi ajalehti.

Õiguskantsleri nõunikud kontrollisid naistepäeval ette teatamata Paide arestimaja ja leidsid sealsed tingimused üldjoontes head olevat. Nõunikele jättis hea mulje arestimaja personali inimlik suhtumine kinnipeetutesse, samuti duširuumi kasutamise ja jalutushoovis viibimise võimalused. 

Puudustena tõid nõunikud välja, et arestimaja kambrite aknaava täiteks on kasutatud klaastelliseid, mis   takistavad loomuliku valguse sissepääsu. Seetõttu napib kambrites päevavalgust. Samuti ei saa kinnipeetud arestimajas lugeda üleriigilisi päevalehti, mistõttu palus õiguskantsler võimaldada kinnipeetavatele seadusega ette nähtud väljaandeid. 

Kinnipeetutel ei ole ka arestimaja töökorralduse tõttu võimalik nädalavahetustel   viibida värskes õhus, kuigi vangistusseaduse ja arestimaja sisekorraeeskirja järgi on neil õigus olla iga päev vähemalt tund aega värskes õhus. 

Ühtlasi ei peaks õiguskantsleri hinnangul arestimajas rakendama ööpäevaringset videovalvet, kui see ei ole möödapääsmatult vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles