Seitsmendal jalgrattaretkel on kõik teistmoodi

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüripäeva jalgrattaretkelised jõudmas Paide vallimäele
Jüripäeva jalgrattaretkelised jõudmas Paide vallimäele Foto: Erakogu

Kui eelmistel aastatel seostasid korraldajad jüripäeva paiku peetud rattaretke Paide nelja kuningaga, siis tänavu enam mitte. Samaks on jäänud vaid korraldajad ja retk kahel päeval.

Jüripäeva paiku peetud jalgrattamatka üks korraldaja, Elo Öösalu, sõnas, et taaskord on võimalik tulla kahepäevasele matkale, milles sel aastal on kõik teistmoodi. „Alustame juba sellest, et esimest korda ei pea me sõitma alguspunkti bussiga, vaid alustame  21. aprillil jalgratastega Paidest ja siiani nelja kuninga retkena tuntud jalgrattamatka pühendame tänavu A. H. Tammsaare 140 aasta  juubelile,” selgitas ta.

Nii külastavadki retkelised Tammsaarega seotud paiku ja sõidavad kahe päevaga läbi 140 kilomeetrit. Öösalu teab, et algul võib 70 kilomeetrit päevas tunduda palju, kuid grupis sõites on see tegelikult üks vahva kulgemine ja seekord veel mööda kodumaakonna teid. „Külastame A. H. Tammsaare muuseumi, Albu mõisat, Järva-Madise kirikut, Seidla tuulikut, Järva-Jaani tuletõrje seltsi vanatehnika varjupaika, Esna mõisat, Esna vallamaja, Öötla mõisat, Vodja kooli, Paide ordulinnust. Ööbime Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses,” täpsustas Öösalu.

Kahepäevasele matkale on end kirja pannud 30 huvilist, kuid grupis võiks Öösalu sõnul olla poole rohkem inimesi. „Eelregistreerimine käib ja 25eurose soodushinnaga saab matkast osa kuni 14. aprillini, hiljem tuleb maksta rohkem ja kirjapanek lõpeb grupi täitumisel,” lausus ta.

Matkale saab kirja panna siin

Osalustasu sisaldab toitlustust 21. aprilli õhtul ja 22. aprilli hommikul, ööbimist ja sauna Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses; piruka- ja supipeatusi retkel, muuseumide külastusi retkel ning pärast matka pesemisvõimalust Paide spordikeskuses ja võimalust külastada ajakeskust 50 protsenti osavamalt. Samuti käepaela 22. aprilli õhtusele Jüripäev 675 üritusele Paide Vallimäel, kus esineb ka ansambel Shanon.

Jalgrattamatka korraldusmeeskonda kuuluvad Riina Annus, Lauri Lipp, Ain Türner, Ulvar Kuningas, Mairon Nugis, Vello Pops, Gert Tasang, Kristi Rillo, Indrek Kuuse ja Elo Öösalu.

Lisateavet matka kohta leiab ka suhtlusvõrgustikus Facebookis lehel "Jüripäeva jalgrattaretk".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles