Paides näeb „Koolitantsu“ parimaid tantse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimajas toimus festivali Koolitants Pärnumaa eelvoor.
Pärnu kontserdimajas toimus festivali Koolitants Pärnumaa eelvoor. Foto: Mailiis Ollino

Festivali „Koolitants“ finaalkontserdid on 14. ja 15. aprillil Paide muusika- ja teatrimajas.

 

Iga-aastane tantsukunsti ja tantsuhariduse festival Koolitants on sel aastal pühendatud Eesti Vabariigi 100ndale sünnipäevale. Sel puhul on Koolitants kutsunud tantsuõpetajaid ja koreograafe üles läbi tantsu jutustama omi tundeid ja lugusid Eestist.

Toimunud neljateistkümnest maakondlikust tantsupäevast on žürii üle Eesti välja valinud enam kui sada tantsu, millede hulgast selgitatakse välja selleaastased laureaadid.

Koolitants 2018 finaalkontserdid toovad seekord tantsijad kokku Eestimaa südamesse, Paidesse.

Esitusele tulevad tantsud kõigis kaheksas tantsužanris: lastetants, eesti tants, kooli tants, kaasaegne jazz, tänavatants, vabatants, showtants ja rahvaste tantsud.

Üllatusena kõikidel kontsertidel saab näha põnevaid lavastusi Koolitantsu Kompanii varasemate lendude esituses jätkates ühtlasi traditsiooni tuua Koolitantsu lavadele andekad noored tantsijad erinevatest tantsukoolidest tunnustatud koreograafide töödes.

AJAKAVA

Laupäev, 14.04

Kell 11.30 - vabatantsud, kaasaegne jazz, rahvaste tantsud, kooli tantsud + Koolitantsu Kompanii tantsulavastus “Aus?” (koreograaf Ruslan Stepanov)

Kell 18.30 - tänavatantsud, showtantsud + Koolitantsu Kompanii tantsulavastus “Missioon K” (koreograaf Aleksandr Žemžurov)

Pühapäev, 15.04

Kell 11.30 - eesti tantsud, lastetantsud + Koolitantsu Kompanii tantsulavastus “Jaht” (koreograaf Andre Laine)

Rahva lemmiku valimine TV6 otsesaates

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles