Väikelapsi varitsevad kodus ohud

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi söömas. Pilt on illustratiivne.
Beebi söömas. Pilt on illustratiivne. Foto: Panthermedia / Ilka Erika Szasz-Fabian/Scanpix

Kukkumised, mürgistused, põletused on vaid mõned ohud, mis väikelapsi nende oma kodus varitsevad. Lihtsate nippidega on kõigil võimalik kodu turvalisemaks muuta.

Mittetulundusühing Aga Mina koostöös Päästeametiga korraldavad Paides 22. aprillil tasuta koolituse, kus projektijuht Getter Toome ning Päästeameti koduohutuse ekspert Kairet Kõljalg õpetavad, kuidas kohaldada oma kodu selliselt, et see oleks väiksele lapsele võimalikult turvaline paik. Nad mõistavad, et väikelapsed on täis piiritut energiat ja avastamistahet ning sellega kaasnevad ikka väikesed muhud, sinikad ja kriimud. "Kui aga väikesest õnnetusest saab tõsine vigastus, mille puhul laps juba arstiabi vajab, siis ei ole see enam tema arengut toetav kogemus, vaid sellest võib halvimal juhul kujuneda nii lapse kui vanema elu jäädavalt muutev kurb õppetund," märgivad nad koolituse tutvustuses.

Koolitus toimub pühapäeval 22. aprillil algusega kell 16 Paide päästekomando II korruse suures saalis. Koolitusel on kohtade arv piiratud, mistõttu on vajalik eelnevalt oma tulekust teada anda. Seda saab teha ja koolituse kohta ka lähemat teavet e-kirjaga aadressil getter@agamina.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles