Kodutütred lahkuvad suurlaagrist uhke kingitusega

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa kodutütarde suurlaagrist saab iga osaleja kaasa endale midagi omanäolist.

Eile kogunes Päinurme Rahvamajja 111 Järva ringkonna kodutütart ja 16 noortejuhti, et veeta nädalavahetus laagris teemal „Eesti 100“. Laagri tegevused keskenduvad Eestile ja käimasolevale juubeliaastale.

Kahe päeva jooksul jõutakse külastada Eesti talu, milleks on Mäeotsa hobitalu ja Päinurme koduloomuuseumi. Töötubades valmistab iga kodutütar endale juubeliaasta logoga T-särgi, valmivad temaatilised plakatid, tantsitakse rahvatantse. Ajaloohõngulisi teadmisi jagavad kodutütardele Ründo Mülts ja Tiiu Saarist. Vahva on võrrelda sajanditaguseid pilte tänapäevaga.

Isegi laagri toit toetab teemat „Eesti 100“. Pakutakse näiteks mulgi putru. Noortele valmistavad toitu Järva naiskodukaitsjad.

Õhtuhämaruses mängitakse juba vanaemade lapsepõlvest pärit tantsu- ja ringmänge ja päris pimedas toimub põnev maastikumäng.

Täna on kavas pildimäng, mis paneb proovile kodutütarde teadmised Eesti tuntud inimestest, linnadest, vaatamisväärsustest, kultuuritegelastest. Veel valmistutakse maakaitsepäevaks: toimub riviõpe. Laagri lõpetuseks valmivad omaloomingulised jutud/luuletused ikka Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles