Teatejooks ootab osalejate rekordit

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Pärnu Rannapargis.
Heategevuslik teatejooks Pärnu Rannapargis. Foto: Mailiis Ollino

Neljapäeval, 10. mail toimub 26 paigas üle Eesti (sh Paides) juba 13. korda heategevuslik Teatejooks, kus 5.-9. klasside lapsed ja noored jooksevad liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks. Seekord oodatakse jooksule rekordiliselt üle 13 000 tubli noore, registreeruda saab hiljemalt 24. aprillil.

 

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul on Teatejooksu korraldajate südamesoov nakatada igal aastal üha enam lapsi ja noori liikumisrõõmuga ning tervislike eluviisidega, mistõttu soovitakse tänavuse jooksuga luua järjekordset osalejate rekordit. „Seekord ootame jooksule üle 13 000 lapse ja noore, kes soovivad ühelt poolt tunda rõõmu nii liikumisest kui teisalt anda oma panuse nende eakaaslaste ravi heaks, kes on kaotanud liikumisvõime. Registreeruda saab hiljemalt 24. aprillil, kuid kuna see jääb koolivaheajale, siis tasub kõikidel võistkonnad enne vaheaega kokku panna ja ära registreerida, “ ütles Pallase. Senine osalejate rekord pärineb eelmisest aastast, kus jooksul osales ligi 12 000 last ja noort.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest. Samal ajal saavad lapsed osalemisega anda oma moraalse panuse nende eakaaslaste ravi jaoks, kes on õnnetu juhuse või haiguse läbi liikumisvõime kaotanud ning kutsuda üles nende heaks annetama. See on ühtlasi hea võimalus õpetada noortele liikumise ja heategevuse olulisust.

Kõigis paikades peetakse Teatejooks viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Osalema oodatakse 8-liikmelisi võistkondi, kus vähemalt pooled osalejatest on tüdrukud, iga osaleja jookseb olenevalt jooksukohast 200 kuni 400 meetrit. Täpsemad võistlusreeglid on üleval Teatejooksu kodulehel www.teatejooks.ee. Teatejooksust osavõtt on kõigile osalevatele lastele tasuta ning registreeruda saab hiljemalt 24. aprillil kodulehel www.teatejooks.ee.

TOETA

Sel korral kogutakse Teatejooksuga annetusi Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juurde ainulaadse mängu- ja treeningpargi rajamiseks, mis on kohandatud ratstoolikasutajatele. Keskuses saab igal aastal ravi ligikaudu 3500 väikest ja suurt patsienti, kelle liikumisvõime on vähenenud või täielikult kadunud. Rajatava pargi teed, pinnas ja kasutatavad treeningseadmed on loodud võttes arvesse ratastoolikasutajate vajadusi. Park aitab arendada ravivõimalusi ja aidata ratastoolikasutajatel uue olukorraga kohaneda ka väljaspool haigla- ja koduseinu.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles