Kaovad omavalitsuse täpsusega elukoha aadressid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vale aadress võib tekitada palju segadust.
Vale aadress võib tekitada palju segadust. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

1. jaanuarist 2019 jõustuv rahvastikuregistri seaduse muudatus puudutab inimesi, kelle elukoht rahvastikuregistris on ainult omavalitsuse täpsusega- näiteks Järva maakond, Türi vald.

 

Selline elukoht on tekkinud, kui inimene on lahkunud rahvastikuregistrisse kantud elukohast elama teise kohta ja ei esitanud oma uue elukoha andmeid rahvastikuregistrisse kandmiseks. Selle tulemusel elukoha omanik (kust inimene lahkus) taotles inimese aadressi muutmist (elukohast välja kirjutamist) rahvastikuregistris.

1. jaanuarist 2019 rahvastikuregistri seaduse § 110 kohaselt kaotavad kõik omavalitsuse täpsusega elukoha aadressid kehtivuse.

Selliseid inimesi, kellel eeltoodud põhjusel elukoha andmed lõpetaksid kehtivuse, on rahvastikuregistri andmetel Eestis ligikaudu 40 000 (sh 8000 ELi kodanikku).

Kuid elukoha andmete kehtivuse lõppemine rahvastikuregistris võib inimesele kaasa tuua ebameeldivaid tagajärgi.

Õiged andmed rahvastikuregistris annavad riigile ja omavalitsustele ülevaate, kus inimesed elavad, aidates paremini planeerida teenuseid ja võimaldades vajadusel inimesega paremini ühendust saada.

Oma andmetega rahvastikuregistris saab tutvuda riigiportaalis www.eesti.ee või linna/vallavalitsuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles