Riigimetsas algas kevadine istutushooaeg

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaskede istutamine Pihali külas.
Kaskede istutamine Pihali külas. Foto: Liis Treimann

Riigimetsas algab sel nädalal kevadine istutushooaeg, mille käigus paneb RMK kasvama 20,7 miljonit puud – mände istutatakse 10 miljonit, kuuski 9,2 ja kaski 1,5 miljonit. 

 

RMK metsakasvatustalituse juhataja Toomas Väädi sõnul on kasvama pandavate taimede arv sarnane eelmisele aastale, kuid panustatakse senisest rohkem taimede paremale vastupidavusele. „Selleks paneme tänavu kasvama rekordilised 3,5 miljonit biovaha ja liimiga kaitstud männitaime, et hoida eemal noori puid ohustavaid männikärsakaid ning kaitseks sõraliste vastu pritsime sügisel 1500 hektaril noori männitaimi looduslike repellentidega. Need abinõud võimaldavad istutada ühele hektarile 3500 männitaime asemel 3000 ja uuendada suuremat pindala,“ selgitas Väät.

Järvamaa riigimetsas pannakse mulda enam kui 1,1 miljonit puud, valdavalt on tegemist kuuskede (675 000) ja mändidega (420 000). Veidi vähem istutatakse kaski (59 000).

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles