Mokad rasvaseks teinud leib mekkis kõige enam

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jürilaadal kuulutati täna parimaks Jürileivaks «Singine mehepoeg», mis valmis täna öösel Alo Aasma Koltsi talu küpsetusahjus.

Alo Aasma ütles, et lihavat singileiba ei tehta nende peres just tihti, sest sellega on omajagu jändamist. «See kuulub vaieldamatult minu leiva eelistuste TOP 3-e, kuid selle valmistamine eeldab sobiva tooraine olemasolu,» rääkis ta.

Sinki, mis leiva sisse sobib, ei saa Aasma ütlust mööda osta poest. «See poleks lihtsalt see,» tõdes ta. «Õige leiva sisse käiv sink peab olema ehtsa suitsu mekiga ja selline, et kui paberi lahti keerad, on kohe terve tuba suitsust liha lõhna täis,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles