Tasuta vaktsiini vastu tundis huvi pool sihtgrupist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Erakogu

Alates käesoleva aasta algusest on Eestis võimalik vaktsineerida tasuta riikliku immuniseerimiskava raames 12-14-aastaseid tütarlapsi inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu. Selle peamiseks eesmärgiks on hoida ära HPV-st tingitud vähki ja vähieelseid seisundeid.

Esimese kolme kuuga on riigi pakutud võimalust kasutanud 6355 tütarlast ehk 28,5 protsenti.

Terviseameti peaspetsialisti Irina Filippova sõnul pakuti esimeses kvartalis võimalust ennekõike neile, kellel täitub peatselt 15. eluaasta. „Ka edaspidi peavad kõige kiiremini otsuse langetama vanemad, kelle tütar saab lähiajal 15-aastaseks. Riikliku programmi alusel saab tasuta vaktsiini inimese papilloomiviiruse vastu kuni selle vanuseni. Edaspidi tuleb juba ise otsida vaktsineerimise võimalusi ja tasuda vaktsineerimise eest,“ selgitab Filippova. Tema sõnul tuleks otsustamisel lähtuda teaduspõhisest infost, mida leiab näiteks veebilehelt www.vaktsineeri.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles