Järvamaa haigla on valmis sünnitusteenusega jätkama (1)

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
S
S Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa haigla juht Andres Müürsepp ütles, et üldhaiglas sünnitusteenuse lõpetamise vajadust on arutatud nii osakonnas, juhatuses kui ka põgusalt nõukogus.

Haigla juht Andres Müürsepp tõdes, et nemad on valmis jätkama. «Aga eks haigekassa, terviseamet ja sotsiaalministeerium otsustavad. Haigla juhatus täidab vaid käsku," ütles ta Terviseuudistele.

Müürsepp hindas, et vähemalt praegu võiks Paides sünnitusteenuse osutamisega jätkata. "Mis edasi saab, näitab tulevik," lisab ta viidates näiteks haiglate võrgustumisele, mis tervishoiumaastikku oluliselt mõjutab.

Kas Paide haigla erineb millegi poolest Põlva või Valga omast, ei oska Müürsepp öelda. "Eesti kaarti vaadates poleks Paide paha koht tervishoiu arendamiseks," sõnas Müürsepp.

Järvamaa haiglas oli 2017. aastal 289 sünnitust ja sündis 296 last.

Naistearstide seltsi hinnangu kohaselt on soovitav optimeerida haiglavõrku nii, et sünnitusosakondadele oleks aastas tagatud 500 sünnitust. Alates 1. juulist suletakse Valga haigla sünnitusosakond, Põlva haigla sünnitusosakond läheb kinni oktoobrist. 

Kahe haigla sünnitajad suunatakse edaspidi Võrru Lõuna-Eesti Haiglasse ja Tartu Ülikooli Kliinikumi. Eelmisel aastal toimus Valgas 138 ja Põlvas 245 sünnitust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles