Türi vallas kavandatav koolireform toob täna inimesed tänavatele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa põhikoolis tervitab tavapäraselt uut kooliaastat sadakond õpilast, ja õpilaste arv ei paista kahanevat.
Laupa põhikoolis tervitab tavapäraselt uut kooliaastat sadakond õpilast, ja õpilaste arv ei paista kahanevat. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Türi vallavalitsuse plaan muuta Laupa ja Käru põhikoolid kuueklassiliseks toob täna inimesed tänavatele.

 

Neljapäeval kell 13.30 oodatakse kõiki kaasamõtlejaid Türi vallavalitsuse ette avalikule koosolekule. Kell 14.30 jõuab kohale riigikogu liige Artur Talvik. Sotsiaalmeedias antakse teada, et õpilastel on plakatid ja esinetakse kõnedega.

Laupa põhikooli hoolekogu esimees Veiko Viigipuu uskus, et homme pärastlõunal Türi vallavolikogule üle antaval pöördumisel Laupa ning Käru põhikoolide osalise sulgemise vastu saab olema üle 1000 allkirja. Täna hommikuks oli koos juba ligemale 900 allkirja, mis kogutud kolme päevaga.

"Kuigi kogu olukord, kus vallavõim üritab paari-kolme nädalaga kogukondadega läbirääkimata ning täiesti segastel asjaoludel sulgeda osaliselt kaht valla põhikooli, on häirivalt frustreeriv, on kogukondade niivõrd jõuline toetus meie pöördumisele vägagi julgustav ning näitab, kuivõrd suur jõud peitub kogukondades ning kuivõrd oluliseks kooli kogukonna hoidjana peetakse," sõnas Viigipuu eilse Laupa põhikooli hoolekogu koosoleku järel, kuis vallajuhid tulid esimest korda kooliperega reformikavast rääkima.

Viigipuu sõnul taotletakse täna volikogule üle antava pöördumisega Käru ning Laupa põhikoolide III kooliastet sulgeva otsuse mahahääletamist, sest niivõrd kaalukaid otsuseid kogukondade ja koolidega läbiarutamata ei tohi teha.

„Meil oli hoolekogu koosolekul 73 küsimust, millele vastuseid ootasime. Osadele saime, veel rohkematele paraku mitte ning kogu aeg on kerkimas aina uut informatsiooni, mis seni on olnud vaid käputäie vallajuhtide teada,“ sõnas Viigipuu. „Ma ei kuta ette, kuidas saab Türi vallavolikogu neljapäevasel istungil sellises olukorras isegi kaaluda kahe kooli osalist sulgemist!“

Viigipuu sõnul taotletakse täna volikogule üle antava pöördumisega Käru ning Laupa põhikoolide III kooliastet sulgeva otsuse mahahääletamist, sest niivõrd kaalukaid otsuseid kogukondade ja koolidega läbiarutamata ei tohi teha. „Seda enam olukorras, kus väidetavalt sunnib riik meid selliseks otsuseks läbi eurovahendite jaotuse, kuigi ka need põhjendused on viimastel päevadel mõranema hakanud.“

Allkirju pöördumisele kogutakse kuni homse Türi vallavolikogu istungini nii elektroonilises keskkonnas kui ka kogukonnaliikmete endi poolt kuni volikogu istungi alguseni Türi vallamaja ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles