Sotsiaaltöötajal on ette näidata kaks elutööpreemiat

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal pani Ada Nõmmküla nurgakivi Imavere sotsiaalmajale. Sotsiaalmaja ehitamise valisid maakonna elanikud ka Järvamaa aasta teoks.
2011. aastal pani Ada Nõmmküla nurgakivi Imavere sotsiaalmajale. Sotsiaalmaja ehitamise valisid maakonna elanikud ka Järvamaa aasta teoks. Foto: Andrus Eesmaa

Reedel toimunud Eesti vabaharidusliidu üldkoosolekul jagati välja mitu tunnustust, teiste hulgas anti välja ka elutööpreemia, mis omistati MTÜ Imavere Sotsiaalkapital eestvedajale Ada Nõmmkülale. Mullu pälvis Nõmmküla ka Järvamaa elutööpreemia.

Aastakümnetega on Ada Nõmmküla eestvedamisel Imavere vallas üles ehitatud eeskujulik sotsiaalhoolekandesüsteem – päevakeskus, erihoolekanne, sotsiaalmaja ja omastehooldajate märkamine.

Päevakeskuse kohta ütles Nõmmküla, et see mõte on saadud Taani-reisilt, kuid tegelikkuseni jõudis asi siis, kui eakad ise tajusid vajadust kooskäimiskoha järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles