Toidupank ootab taas vabatahtlike abi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Toidupankade kevadised toidukogumispäevad toimuvad 11. ja 12. mail toidupoodides üle Eesti. Kõik huvilised on taaskord oodatud liituma vabatahtlike meeskonnaga, et aidata koguda kauem säilivaid toiduaineid puudust kannatavatele inimestele.

Toidukogumispäevad toimuvad 47 erinevas toidupoes üle Eesti. Esindatud on Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarketi, Konsumi ja Maxima toidupoed. Kevadistele toidukogumispäevadele oodatakse osalema üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda kahe päeva jooksul.

Toidupanga juhataja Piet Boerefijn selgitab: „Ainuüksi päästetud toidu jagamisest puudust kannatavatele inimestele ei piisa. Meie iganädalane toiduabi koosneb nii päästetud kui toidukogumispäevadel annetatud toidukaubast.“ Päästetud toit tuleb ära jagada ja tarbida koheselt ja Toidupankadel ei ole võimalik seda ette varuda, et hiljem abivajajatele jagada. Piet Boerefijn räägib, et Toidupankadel tuleb ette ka ootamatusi: „Me ei tea kunagi ette kui palju meil konkreetsel nädalal õnnestub toitu päästa. Mõni nädal on päästetud toidu hulk väiksem ja ilma toidukogumispäevadel annetatud kauasäiliva kaubata ei oleks meil võimalik inimestele piisavalt toiduabi jagada. Ühest küljest on toidukogumispäevad Toidupankade traditsioon ja meie üleskutse märkama ja aitama abivajajaid. Teisest küljest on see oluline osa Toidupanga tegevusest, ilma milleta meil ei oleks võimalik teha oma igapäevatööd.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles