Türil tähistatakse uhkelt Euroopa päeva

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 1. mail kell 12-15 tähistame Türi kultuurikeskuse juures Euroopa päeva. See on esimene kümnest Euroopa päeva tähistamisele pühendatud üritusest üle Eesti, millega pühitsetakse Euroopa rahu ja ühtsust. 

 

See saab olema üks vahva perepäev, kus Arvamusfestivali hõngust kantuna toimuvad kohalike noorte osalusel Euroopa Liidu debatid. Kohal on ka sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. Mängida saab interaktiivset jalgrattamängu, osaleda viktoriinis, kus parimad saavad autasustatud. Lastele on avatud lasteala koos tegevusjuhendajatega. 

Laadal on kauplemas kohalikud kunsti- ja käsitöö tegijad. Türi Ühisgümnaasiumi õpilasesindus, Kevade välikohvik ja OÜ Gaarling jäätisebuss pakuvad võimalust osta suupisteid ja kohvi/teed.

Kogu päeva juhib teleekraanilt tuntud Urmas Vaino. 

Euroopa Nõukogu Euroopa päev on ühtlasi Euroopa Nõukogu asutamise aastapäev. Seda nimetatakse sallivuse, inimõiguste ja Euroopa integratsiooni päevaks. Euroopa Liidu Euroopa päev on ka 1950. aasta Schumani deklaratsiooni aastapäev ehk Schumani päev ning üks Euroopa Liidu sümbolitest, kuid mitte kogu Euroopa sümbol.

EUROOPA PÄEVA KAVA:

11.45 Kohaletulnuid tervitab orkester TÜRI

12:00 Ürituse avab päevajuht Urmas Vaino

Tervitussõnad ütlevad:

Kaia Iva, sotsiaalkaitseminister

Pipi-Liis Siemann, Türi vallavanem

Keit Kasemets, Euroopa Komisjoni esinduse juht

12:15-12:40 Kohtumine sotsiaalkaitseminister Kaia Ivaga teemal “Euroopa Liidu töö- ja pereelu ühildamise algatused”

12:40-13.00 KOHALIKUD ESINEJAD

13:00-13:30 Debatt ELi põhiväärtustest. Euroopa Liidu avatus ja vaba liikumine kodanikele – mis kasu sellest on? Taavi Libe (ERR reporter), Keit Kasemets (Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht)

13.30-14.00 KOHALIKUD ESINEJAD

14:00-14:30 Debatid jätkuvad

14.30-15.00 KOHALIKUD ESINEJAD

Edasi koju vaba päeva ja kevadet nautima! :)

Euroopa päeva tähistamist Türil korraldab Türi vallavalitsus ja Euroopa Komisjoni Eesti esindus (Europe Direct raames).

Sündmus kuulub Euroopa kultuuripärandiaasta 2018 programmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles