Heategevuslik teatejooks toob Paidesse sadu noori

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Tõrvas
Heategevuslik teatejooks Tõrvas Foto: Andrus Abel

Järvamaa teatejooks on Paide gümnaasiumi staadionil neljapäeval kell 12.

Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring ütles, et kui algselt oli teatejooksule kirjapaneku viimane kuupäev 25. aprill, siis nüüd oli seda pikendatud 4. maini. „Eelmise nädala keskpaiga seisuga oli Järvamaa jooksul kirjas 15 kooli ja 67 võistkonda 536 lapsega, lisaks õpetajad ja korraldustmeeskond. Kui palju neid ka jooksma jõuab, on praegu raske prognoosida. Eelmise aastaga võrreldes on seda pisut vähem, kuid tasub arvestada, et toona said erandkorras jooksul osaleda ka neljandate klasside õpilased. Nooremate kohta on küsitud ka sel aastal.“

Sel korral kogutakse teatejooksuga annetusi Haap­salu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juurde ainulaadse mängu- ja treeningpargi rajamiseks, mis on kohandatud ratastoolikasutajatele.

Keskuses saab igal aastal ravi ligikaudu 3500 väikest ja suurt patsienti, kelle liikumisvõime on vähenenud või täielikult kadunud. Rajatava pargi teed, pinnas ja kasutatavad treeningseadmed on loodud  ratastoolikasutajate vajadusi arvesse võttes. Park  arendab ravivõimalusi ja aitab ratastoolikasutajatel kohaneda uue olukorraga  ka väljaspool haigla- ja koduseinu.

Sel korral kogutakse teatejooksuga annetusi Haap­salu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juurde ainulaadse mängu- ja treeningpargi rajamiseks, mis on kohandatud ratastoolikasutajatele.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, kui helistada aasta ringi avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind  7 eurot).

Rajatav park on kasutatav aasta ringi ning avatud ka linnakodanikele ja Haapsalu külastajatele. Pargi eeldatav maksumus on 200 000 eurot.

Paides on see 11. kord heategevuslikku teatejooksu korraldada. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles