Albu kool jääb direktorita

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünno Lass
Rünno Lass Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Albu põhikooli direktor Rünno Lass tunnistas Järva vallalehele, et kuigi tundis end selle kooliaasta vältel koolipapana üllatavalt hästi, jätab ta 30. juunil Albu kooliga hüvasti. Juba 2. maist on ta tagasi erialasel tööl ehk sotsiaalkindlustusameti ekspertiisi ja sotsiaalteenuste osakonna ekspertiisi ja sotsiaaltoetuste talituse nõunik.

Lass ütles Järva vallalehele, et tal vedas, kuna eelmine koolijuht Maie Rambi nõustus poole kohaga õppealajuhatajaks jääma. „Tänu temale läks puuduvate õpetajate leidmine ja kogu õppeprotsessi käivitamine ladusamalt. Tõsi, vähestel õpetajatel on koolis täiskoormus, paljud on osakoormusega. Näiteks keemiaõpetaja Merike Einma sõidutasin igal reedel ise Paidest kohale, kuid nüüd kandideeris ta riigigümnaasiumisse ja sügisest enam meile ei tule," valutas Lass endiselt südant. „Bioloogia-geograafiaõpetaja sõitis ise bussiga kohale Jänedalt. Füüsikaõpetaja leidsime küll Albust, kuid tal pole nõuetekohast kvalifikatsiooni."

Lassi sõnul on koolis töökoormus täpselt mõõdetav. „Kui sul on kuus tundi nädalas, kuid tööle ja koju sõita on 40-50 kilomeetrit, pole asjal mõtet, sest sõidukulusid ei kompenseerita. See on probleem," tunnistas Lass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles