Euroopa päeval hakkavad lehvima ka riigilipud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Kolmapäeval heisatakse Euroopa päeva puhul Eestis lipud. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Euroopa liidu lipu heiskavad koos Eesti lipuga Riigikogu, Vabariigi President, Vabariigi Valitsus, Riigikohus, Riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, Kaitseväe Peastaap ja omavalitsusorganid. Lipud võivad heisata ka kõik teised. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Euroopa päev on pühendatud rahule, demokraatiale ja Euroopa ühtsusele. 9. mail 1945 oli Euroopas esimene rahupäev pärast II maailmasõda. Rahupäeva viiendal aastapäeval tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schuman ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine. Sellega sai alguse Euroopa lõimumine ja Euroopa liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles