Palverändurite tee viib ka Järvamaalt läbi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EV100

20.–25. juulini kestab Eesti Jaakobitee sõprade seltsi eestvedamisel jalgsirännak Eesti Vabariigi väljakuulutamise hällist Pärnust taastamise alguspaika Pilistverre. Kuuepäevane palverännak viib läbi mitme meie riigile ja inimestele oluliste paikade, teekonnale jäävad ka Järvamaa olulisemad paigad. Vabatahtlikud on oodatud palverännakuga liituma.

Rändurid kõnnivad läbi Pärnu- ja Järvamaa Viljandimaale. Teel külastavad nad muuhulgas muistset Pulli asulakohta, Toris asuvat sõjameeste mälestuskirikut, Kurgja talumuuseumi, skautide Tagametsa laagrikeskust, mis kõik räägivad Eesti ajaloos kindlat lugu.

«Suurtest autoteedest kõrvale astudes satub palverändur oma pikal jalgsirännakul imeilusatele külatänavatele, metsanurkadesse ja kirikutesse. Taastatud talud, külad, külamajad ja pühapaigad on nagu majakad, mis näitavad teed koju. Soovime oma rännakuga esile tuua väikeste külade olulisust. Just need on alati olnud meie tagala rasketel aegadel. Teekonnal mööda Eesti ajaloo tähtsaid paiku tuletame meelde meie oma lugu, räägime 100aastasest sünnipäevalapsest, meenutame nii ilusaid kui raskeid aegu ja soovime talle õnnelikku tulevikku,» annab selts teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles