Türi-Koeru noorteorkester näitab oma mänguoskust Euroopa kultuuripealinnas

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

9.-11. mail leiab Hollandis Friisimaal aset Euroopa muusikakoolide liidu XIII noorte muusikafestival «At the Watergate», kus osaleb ka käesoleva aasta alguses loodud Türi ja Koeru muusikakoolide ühendorkester.

Noorteorkestris mängivad Türi ja Koeru muusikakoolide õpilased ja õpetajad. Mängijaid on kokku 43, orkestri dirigent on Türi muusikakooli õpetaja ja orkester TÜRI dirigent Ants Oidekivi. Orkestri koosseis on eriline, sest seal mängivad koos väga erinevad pillid alates keel- ja puhkpillidest kuni akordioni ning rahvalike rütmipillideni välja. Repertuaaris on lähtuvalt koosseisust eelkõige rahvalikus stiilis lood. Orkestrit ajendaski looma ühine soov osaleda Hollandis toimuval muusikafestivalil.

Türi-Koeru noorteorkestril on festivalil kolm ülesastumist - kaks neljapäeval ning üks reedel, lisaks ühislood koos teiste kollektiividega nii festivali avamisel kui lõputseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles