Vigurivända võistlus õpetab lapsi jalgrattal liiklema

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli Paide gümnaasiumi õuealal maakondlik Vigurivända võistlus, kus Järvamaa koolide neljaliikmelised võistkonnad said panna proovile oma liiklusalased teadmised ja sõiduosavuse jalgrattal.

Üritust korraldava Maanteeameti ennetustöö eksperdi Diana Okase sõnul osales võistlusel  seitse kooli. Jäneda põhikool ja Rapla ühisgümnaasium tulid väljastpoolt Järvamaad. Kohalikud koolid olid Paide gümnaasium, Imavere põhikool, Vodja kool, Roosna-Alliku põhikool ja Türi põhikool.

Okas märkis, et iga kool paneb võistlusele välja kaks poissi ja kaks tüdrukut, kes õpivad 3. või 4. klassis ning on vähemalt kümneaastased. «Õuealal tuli lastel läbida erinevate elementidega vigurrada ja liigelda liikluslinnakus. Linnakus sõitsid osalejad mitmekesi ja pidid sealjuures liigeldes arvestama teiste liiklejatega, näitama käega suunda ning tundma liiklusmärke,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles