Algab päästeameti veeohutuskampaania „Hoia silm peal“

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täispuhutav ujumisrõngas.
Täispuhutav ujumisrõngas. Foto: Panther Media/Scanpix

Täna, 14. mail algab päästeameti veeohutuskampaania. Selle aasta kampaania põhisõnum  on „Hoia silm peal“, mis kutsub inimesi üles koduses keskkonnas olevaid ohte märkama, oma lähedastel silma peal hoidma ja  sellega võimalikke õnnetusi vältima.

 

Tihti arvavad inimesed, et enamik uppumisi juhtub ujumise ajal. Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala ütlust mööda näitab päästeameti statistika, et viimastel aastatel on koguni pooled uppumised olnud seotud hoopis kukkumistega ning leidnud aset koduses keskkonnas. „Väikelastega juhtus mullu kolm rasket veeõnnetust. Nad kõik uppusid koduses keskkonnas, kui olid jäänud vaid hetkeks järelevalveta,“ ütles Virkala. Peaaegu kõik koduses keskkonnas juhtuvad veeõnnetused on ennetatavad. Selleks on aga vaja ümbritsevaid ohte  märgata ja vajalikud abinõud kasutusele võtta.

Kõik veeohutusega seotud nõuanded ja info on koondatud lehele www.veeohutus.ee. Hoia silm peal ka päästeameti Facebooki lehel https://www.facebook.com/paasteamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles