Paide neiu tegi Rootsis Eesti spordiajalugu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frivolten Cup 2018 oli Paide noorele sportlasele Krete Kaasikule (paremal) edukas: esimest korda täiskasvanute vanusegrupis endast vanematega võistlemine andis tulemuseks II koha.
Frivolten Cup 2018 oli Paide noorele sportlasele Krete Kaasikule (paremal) edukas: esimest korda täiskasvanute vanusegrupis endast vanematega võistlemine andis tulemuseks II koha. Foto: Erakogu

Paide neiu Krete Kaasik, kes on mitmekordne Eesti meister batuudihüpetes, pani end lõppenud nädalal proovile Rootsis toimunud võistlusel täiskasvanute vanusegrupis. Tulemusega tegi ta Eesti spordiajalugu.

Frivolten Cup Rootsis toob kokku Euroopa paremad batuudihüppajad, sel korral oli osalejaid üle 300 ning kaheksast riigist.

Varasemalt on Krete Kaasik saavutanud samal võistlusel juuniorite vanusegrupis II koha, mis oli Eesti läbi aegade parim tulemus Frivolten Cup'il. Sel aastal pani ta end proovile täiskasvanute seas ning järjestuses teise tulemusega hüppas ta end finaali, kus tegi samuti ilusa soorituse ning tulemuseks II koht, kusjuures esimesest kohast lahutas teda vaid 0,06 punkti. Spordiklubi Kati treener Katrin Kaasik täpsustas, et tegemist on üldse esimese korraga, kui keegi Eesti sportlastest sel võistlusel täiskasvanute vanusegrupis finaali saab. "Täiskasvanute vanusegrupis võistlesid aastal 2000 ja varem sündinud, esikoha saavutas 1993. aastal sündinud rootslane ja kolmas oli 1998. aastal sakslane," rääkis Kaasik. Ta lisas, et napi võidu vormistanud rootslane on noppinud kõrgeid kohti nii EM-il kui ka MM-il ning näiteks DMT-l on ta lausa Euroopa meistriks kroonitud.

Seega on Krete Kaasiku hõbemedal kahtlemata oluline saavutus ka Eesti spordiajaloo kontekstis.

Lisaks Krete Kaasikule võistlesid spordiklubi Kati ridades Frivolten Cup'il Kaisa Wirth, Greete-Getriin Osolin ja Merlin Klemm. Koha finaalidesse hüppas nii batuudil kui ka DMT-l välja Merlin Klemm. Finaalis jäi DMT-l jäi tema tulemuseks 8. ja batuudihüpetes 5. koht.

Kaisa Wirth saavutas 15. koha, Greete-Getriin Osolin 22. koha.

Noored sportlased jõudsid Rootsist koju täna, auto koos kütusega Rootsi sõiduks andis neile Amserv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles