Kümnendik järvalasi tegi ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teeme ära!» talgupäeva fookuses oli üleskutse kaunistada Eesti oma kodukihelkonna värvidega.
«Teeme ära!» talgupäeva fookuses oli üleskutse kaunistada Eesti oma kodukihelkonna värvidega. Foto: Foto: Aron Urb / EV100

Tänavusel «Teeme ära!» talgupäeval toimus Järvamaal üle saja erineva talgu, kust võttis osa üle 2700 inimese.

Talgulised tegid näiteks korda Roosna-Alliku tehisjärve kalda, ehitasid Järva-Jaani matkarajale uue silla ning värvisid eri piirkondades postkaste ja pinke kihelkondade värvidesse.

Kokku osales üle Eesti toimunud 2177 erineval talgul vähemalt 53 000 inimest, mis moodustab Eesti elanikkonnast 4 protsenti.

«Teeme ära!» talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüüri sõnul väärivad kõik talgujuhid ja talgulised tänu ja tunnustust. «Talgupäevast kokkuvõtteid tehes on hea meel tõdeda, et nii talgute kui ka talguliste arv ületas mulluseid tulemusi,» ütles ta. Osalejaid oli ligi pooltuhat rohkem kui möödunud aastal.

Tüür lisas, et arvudest olulisem on koos veedetud aeg ja ühiselt ellu viidud talguteod. «Need, kes on tundnud talgutöid tehes õlatunnet ning leidnud uusi tuttavaid ja sõpru, suhtuvad nii kaasinimestesse kui ka elukeskkonda tervikuna hoolivamalt, edendades ja tervendades seeläbi kogu ühiskonda,» sõnas Tüür.

2018. aasta talgukevad oli Eesti juubelisünnipäeva ja Euroopa kultuuripärandi aasta hõnguline. «Teeme ära!» talgupäeva fookuses oli üleskutse kaunistada Eesti oma kodukihelkonna värvidega ja rikastada talgulauda põnevate maitsetega erinevatest rahvusköökidest. 

Talgupäeval osalemine maakondade lõikes.
Talgupäeval osalemine maakondade lõikes. Illustratsioon: «Teeme Ära!» talgupäeva meeskond

Talgupäeva korraldasid Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik.

Tänavu sügisel toimub lisaks kevadisele talgupäevale ka Maailmakoristuspäev, mis leiab aset 15. septembril 2018 ja on osa nii EV100 programmist ning üleilmsest koristuspäevast. Ettevõtmise eesmärgiks on teha ühine kingitus Eestile ja koristada metsad prügist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles