Kogukondade EV100 taotlusvoorust saab toetust 73 projekti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riigilipp.
Eesti riigilipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Äsja lõppenud Kogukondade EV100 taotlusvooru raames jagus toetust 73 algatusele, tähistamaks meie riigi juubeliaastat.

 

Projektide toel valmivad või saavad lisaväärtust kümned külakeskused, tähistatakse kohalike kultuuritegelastega seotud paiku, antakse välja trükiseid jne.

Huvi taotlusvooru vastu oli suur kogu Eestis, kuid toetust jagus vaid seitsmendikule esitatud projektidest.  Taotlusvooru menetleja Inga Kalvist ütles, et pingereas tõusid ettepoole paremini läbimõeldud ja kogukonda rohkem kaasavad projektid.

„Meie küla- ja asumiseltsid oskavad kogukonna vajadusi hästi märgata ning oli palju väga häid projekte. Seepärast on väga tähtis usaldada kogukondadele senisest rohkem vahendeid kohaliku elu korraldamiseks,“ märkis Kodukandi liikumise juht Krista Habakukk. 

Huvi taotlusvooru vastu oli suur kogu Eestis, kuid toetust jagus vaid seitsmendikule esitatud projektidest. Taotlusvooru menetleja Inga Kalvist ütles, et pingereas tõusid ettepoole paremini läbimõeldud ja kogukonda rohkem kaasavad projektid.

Maakondade lõikes olid kõige edukamad taotlejad Harjumaal (12 toetatud projekti) ja Saaremaal (9 toetatud projekti). Kokku esitati 484 rahastustaotlust ja toetuse saajaid oli kõigis maakondades.

Kogukondade EV100 taotlusvoor sai teoks Vabaerakonna toel, kes otsustas erakonnale riigieelarvest jagamiseks määratud summa ulatuses korraldada avaliku konkursi. Taotlusvooru viib ellu Eesti Külaliikumine Kodukant ja projektide elluviimiseks on  kokku 265 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles