Paidesse tuleb võimlemis- ja jõulinnak

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välijõusaal. Foto on illustreeriv.
Välijõusaal. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjad Teedema/tartu Postimees

Eesti Olümpiakomitee ja Coca-Cola rajavad projekti „Liikumine teeb erksaks“ raames liikumisharrastuse ja õuespordi arendamiseks kõigile huvilistele tasuta kasutamiseks üle Eesti 12 võimlemis- ja jõulinnakut. Järvamaale tuleb uus jõulinnak Paidesse Peetri parki.

 

Taotlusi uue treeningpaiga rajamiseks laekus Eesti erinevatest omavalitsustest kokku 61. Konkurssi tulemusel valiti välja 12 asukohta 11 maakonnast, kuhu uued võimlemis- ja jõulinnakud rajatakse. Asukohtade valimisel peeti silmas nende ligipääsetavust, piirkonnas igapäevaselt aktiivselt aega veetvate inimeste arvu ja ka projekti  laiemat mõju ning väärtust kogukonnale.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul kujunes konkurss meeldivalt osavõturohkeks. „Laekunud 61 taotlust on selge viide sellele, et omavalitsused ja kohalikud kogukonnad peavad elanikkonna aktiivse ajaveetmise võimaluste arendamist oluliseks. Mul on hea meel, et  Eesti Olümpiakomitee koos Coca-Cola Fondiga on sellele omaltpoolt kaasa aitamas,“ ütles Sõõrumaa ja lisas: “Kõige selle juures on oluline, et rajatavad välijõusaalid on alati avatud ja tasuta kasutamiseks kõikidele huvilistele. Sellega oleme taaskord astunud sammukese edasi, et olla tervemad, tugevamad ja õnnelikumad.  Loodan, et sarnaseid omavalitsuste, riigi ja ka erasektori poolt käivitatud algatusi tuleb veel ning spordi ja liikumisharrastusega tegelemise võimalused paranevad kõikjal Eestis hoogsalt edasi.”.

Asukohtade valimisel peeti silmas nende ligipääsetavust, piirkonnas igapäevaselt aktiivselt aega veetvate inimeste arvu ja ka projekti laiemat mõju ning väärtust kogukonnale.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles