Väätsa põhikooli teine kosmosestart tõi imeilusaid taevakaadreid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevakorral on kosmos.
Päevakorral on kosmos. Foto: Shutterstock

Väätsa Põhikooli noored pürgisid sel aastal juba teist korda kosmose piirimaile. Teadusjaama teine start oli eelmisel nädala ja siin on video. 

 

Tegemist oli Kosmoseprogrammi ja Tallinna Tehnikaülikooli ühise stardiga. Lisaks andmete kogumisele ja lennu jäädvustamisele püüti kõrgustes süüdata ka säraküünal. See läks ka korda. 

"Saavutasime oodatust kõrgema ja pikema lennu, suutsime korpuses hoida stabiilset temperatuuri ning tänu sellele ka säraküünalt süüdata. Seekordne süütamine toimus küll vaid 6 km kõrgusel, kuid sellegipoolest oleme astunud suure sammu edasi. Isegi lennukaadrid tunduvad veelgi ilusamad, kui esimesel rännakul," nõnda kirjutavad asjaosalised ise. 

Väätsa Põhikooli Kosmoseprogramm on teadusprojekt, mille eesmärgiks on teha heeliumipallidega starte ning sooritada rekordilisel kõrgusel võimatuna näivaid katseid. Lõppeva õppeaasta projekt kujutas endast 6 kuud kestnud sepitsusi, mille tulemusel lendas 29. märtsil ~27 km kõrgusele põhikooli esimene teadusjaam.  

Jooksvat infot programmi tegemiste kohta leiab facebook-i lehelt: Väätsa Põhikooli Komsoseprogramm

Põhjalikumalt projektist ja põhikooli esimesest stardist siit ja sealt!

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles