Swedbank: sularahaautomaadis oli 100 000 eurot (3)

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Swedbanki turvajuht Kalle Laasberg ütles, et täna öösel Aravetel õhku lastus automaadis oli ligikaudu 100 000 eurot. «Praegu ei ole teada, kas või kui suure summa kurjategijad kätte said,» sõnas ta.

Laasberg lisas, et politsei uurib juhtumit ja täpsemad asjaolud alles selguvad.
Uusi märkis, et automaatide rünnakuid esineb harva, üks või kaks korda aastas kõikide pankade peale kokku.  «Sularahaautomaatide turvamiseks kasutatakse mitmesuguseid meetmeid ja üldjuhul raha siiski kätte ei saada ning sellised rünnakud piirduvad vaid masina kahjustamisega,» lausus ta.
Täna öösel kella kahe paiku lasti Järvamaal Aravetel õhku Meie kaupluses asuv sularahaautomaat.
Kohalik elanik selgitas Järva Teatajale, et kuulis öösel mõni minut enne kella kahte tugevat plahvatust ja seejärel hakkas kaupluse sireen tööle. 
Kohapeal selgus, et õhku oli lastud Swedbanki sularahaautomaat. Seinas, kus varem asus pangaautomaat, laiutas tühi auk. Purunenud olid ka aknad. Kaupluseesine parkla oli täis klaasikilde ja pangaautomaadi tükke. Samuti vedeles maas hulk raha. 
Politsei pressiesindaja Maria Gonjak ütlust mööda sai häirekeskus öösel kell 1.58  teate, et Aravete alevikus on pangaautomaadi juurest kuulda häiret, millele eelnes plahvatusele sarnanev heli ning purustatud on pangaautomaadi esimene pool. «On täpsustamisel, mida pangaautomaadi purustamiseks kasutati,» lisas ta. 
Gonjak märkis, et hoones eluruume ei ole ning kellegi elu või tervis juhtumi käigus ohtu ei sattunud. Juhtumi uurimiseks alustatakse kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust. (JT)

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles