Mesinikud hakkavad toetust saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilased.
Mesilased. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Riik plaanib järgmisest aastast maksta mesilaspere toetust, mille suuruseks on järgneval neljal aasta kokku 2 miljonit eurot.

Käesoleva aasta teisel poolaastal alustab maaeluministeerium toetuse tingimuste väljatöötamist, kuhu kaastakse mesindussektori esindajad.

«Mesilaspere pidamise toetus motiveeriks mesinikke mesilasperesid PRIA põllumajandusloomade registris registreerima ja aitaks osaliselt kompenseerida talvesööda kulusid,» sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. Lisaks annab see tema sõnul võimaluse mesinike ning taimekaitsetööde tegijate vahelisele paremale suhtlusele.

Maaeluministeeriumi teatel aitab mesilaspere toetus kaasa bioloogilise mitmekesisuse säilitamisele ja põllumajanduskultuuride saagikusele. Mesilasperede registreerimisel võib paraneda mesilaste haiguste varajane avastamine ja õigeaegne mesilaste haiguste leviku tõkestamiseks võetud meetmete rakendamine.

Lõplikult kinnitatakse toetuse maksmine 2019. aasta riigieelarve seaduse vastuvõtmisega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles