Nalja pole: ööpimeduses tuli rippuvate rehvidega jõge ületada

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Naiskodukaitse Pitka luurevõistlusel.
Valga Naiskodukaitse Pitka luurevõistlusel. Foto: Karri Kaas/Kaitseliit

Sel nädalavahetusel toimub Järvamaal naiskodukaitsjate koormusmatk, mille võitja saab osaleda admiral Pitka luureretkel.

Naiskodukaitse Järva ringkond korraldab matka esimest korda, selle staab asub RMK Simisalu loodusmajas.

Võistluse eesmärk on kontrollida naiskodukaitsjatest moodustatud võistkondade võimet täita neile antud ülesandeid ja testida võistkondade füüsilist vastupidavust ning baasväljaõppel omandatud oskusi. Varjatud liikumine maastikul toimub neljaliikmeliste võistkondadega nii päeval kui ka öösel, vastavalt ette määratud ajagraafikule ning trassile. Ülesannete seas on nii takistusrada, rippuvate rehvide abil jõe ületamine ning ka elusa hobuse rakendamine.

Vaata vahetulemusi siit

Võistlusmatka kogupikkus linnulennult on 42 km, millele lisanduvad vabatahtlikud boonusülesanded trassil. Võistkonnal tuleb liikuda maastikul ning täita talle antud ülesandeid. Võistkond peab kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja liikuma ilma igasuguse kõrvalise abita. Võistlejad liiguvad rajal varjatult. 

Võistlustules on 16 naiskonda. Vaata videost, kuidas Lääne ringkonna naised ööpimeduses jõge ületavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles