Keskkonnaamet kutsub Järvamaale matkama

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduskuu tervisematk loodusesse.
Looduskuu tervisematk loodusesse. Foto: Keskkonnaamet
  • Kakerdaja rabas saab matkaelamusi
  • Looduskaitsekuu keskendub tervisele

Keskkonnaamet korraldab nädalavahetusel 20 tasuta matka kõigis maakondades üle Eesti, kuhu on oodatud kõik huvilised. Järvamaal saab matkama minna Kakerdaja rabasse ja Kalajärve ümbrusesse.

Tänavuse looduskaitsekuu teema on «Terve Eesti», et pöörata tähelepanu looduse ja inimese tervise seostele.

Looduskaitsekuu matkad on suurepärane võimalus minna loodusesse liikuma, saada rohkem teada ümbritsevast ning teha head ka oma tervisele. Teadlaste tehtud uuringud on tõestanud, et looduses liikumine parandab füüsilist vormi ning mõjub hästi südamele. Lisaks parandab looduses viibimine mälu ja tähelepanuvõimet ning ennetab stressi.

Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik ütles, et sarnaselt varasematele aastatele kutsuvad nad ka tänavu inimesi loodusesse liikuma. «Matku korraldame selleks, et saaksime paremini tuttavaks piirkonna loodus- ja kultuuriväärtustega, teeksime head oma tervisele ning oskaksime seeläbi paremini hoida loodust ja iseennast,“ põhjendas ta.

Järvamaa looduskaitsekuu matk saab toimuma juba sel laupäeval ehk 27. mail. Seekord matkatakse Kakerdaja rabas ja Kalajärvede ümbruses  ning matka juhib Hanno Zingel.

Buss matkale väljub kell 10.00 Türi kultuurikeskuse parklast ja 10.15 Paide kultuurikeskuse parklast. Tagasi jõuavad matkasellid Paidesse orienteeruvalt 16.15 ja Türile 16.30.

Lisateavet saab Piret Eensoolt meili aadressilt piret.eensoo@keskkonnaamet.ee

Kel huvi tutvust teha teistest maakondades toimuvate matkadega, leiab teavet siit

Korraldajad soovitavad matkale minnes kaasa võtta oma toidukott ja jook, selga panna ilmale vastav riietus ning jalga mugavad jalatsid. Matkadel osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev kirjapanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles