Doonoritelke ootab ees 12. töösuvi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu, Martensi väljak 22MAY17 Kollane doonoritelk. Foto Urmas Luik / Pärnu Postimees
Pärnu, Martensi väljak 22MAY17 Kollane doonoritelk. Foto Urmas Luik / Pärnu Postimees Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ka tänavu tuuritavad doonoritelgid egiidi all „Ka doonor on riigikaitsja!“ mööda Eestit mai lõpust septembri keskpaigani, peatudes üheksas Eesti linnas: Tallinnas, Keilas, Raplas, Paides (24. ja 25. juuli), Haapsalus, Rakveres, Pärnus, Tartus ning Viljandis. Telgituur kestab 20 päeva.

 

Regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht ning doonoritelkide projekti ellukutsuja Ülo Lomp sedastab: „Suvised telgid on muutunud Eesti verekeskuste töö loomulikuks osaks. Kui telkide projekti algusaastatel oli kõige olulisemaks, et telgid aitaksid tagada suvist doonorivere vajadust, siis nüüd on kujunenud väga oluliseks lisaväärtuseks doonorluse populariseerimise tahk, sest telgid on kõigile avatud ning nähtavad. Tihti tullakse niisama uudistama ja infot saama ning pärast seda lõpeb külaskäik tihti eduka vereloovutusega. Tore on see, et tullakse peredega ning nii nakatuvad doonorlusepisikuga ka lapsed,“ rõhutades: „ Meie tegevus on lihtne ja mõistetav ning see omakorda on tekitanud doonorluse ümber väga positiivse fooni.“

Doonoritelkide tuuri avalöök on Pärnus, kus 22. ja 23. mail ootavad Pärnu Haigla veretalituse inimesed lahkeid pärnakaid kollastesse doonoritelkidesse kevadistele heategudele. Edasi jõuavad telgid 5. ja 6. juunil Tallinna, mil Regionaalhaigla verekeskus paneb telgid püsti Vabaduse väljakule. Pärast Tallinna jõuavad telgid Rakverre, Keilasse, Paidesse, Viljandisse, Raplasse, Haapsallu ja Tartusse ning telgisuvi lõppeb 12. ja 13. septembril taas Pärnus.

Doonoritelkide projekt saab teoks tänu koostööle Päästeameti, Kaitseväe, Sotsiaalministeeriumi, Kaitseministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, maa- ja linnavalitsuste, Maanteeameti, Kaitseväe värbamiskeskuse, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, Kaitseliidu, Eesti Punase Risti, AS Tallink Grupi ja paljude teistega. Ülo Lombi sõnul teevad telkide juures koostööd kõik need institutsioonid, kes otseselt või kaudselt tunnevad muret ja vastutust inimeste elu ja tervise pärast.

Doonoritelkide tuuri avalöök on Pärnus, kus 22. ja 23. mail ootavad Pärnu Haigla veretalituse inimesed lahkeid pärnakaid kollastesse doonoritelkidesse kevadistele heategudele.

Täiendav info doonoritelkidest kampaanialehelt www.doonoritelgid.ee ning verekeskuse lehelt www.verekeskus.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles